Slaščičarna

Tekom let se je v gostilni razvila tudi slaščičarska dejavnost. Za slaščice v celoti skrbi Kristina, ki je duša in srce gostilne in skrbi za vse lepo, kar je v gostilni mogoče videti. Največ pa se posveča slaščicam – domačim tortam in v poletnih mesecih tudi sladoledu.

Bistvena značilnost Kristininih tort je, da ne vsebujejo masla ali margarine in so zato rahle in lahke. Posebne recepture, ki si jih Kristina povečini izmišlja sama, tortam dajejo nežne, naravne in ne presladke okuse.

“Vse torte naredim sama, od a do ž. Včasih to pomeni ure in ure čiščenja in rezanja jagod, ki se jih na dan lahko nabere tudi za deset kilogramov, pa razbijanje štirideset in več jajc za peko biskvitov, topljenja včasih že za eno osebo nemerljivih količin čokolade in tako naprej. A torte so moje veselje in moja strast in vedno, kadar iz prezasedenosti ne sprejmem kakšnega dodatnega naročila, si želim, da bi imela še en ali dva para rok, da bi lahko sprejela vsa naročila.” Kristina Kozjek, slaščičarka.

POMEMBNO: Naročilo za torto je potrebno oddati vsaj en teden pred želenim datumom.