Sezonske jedi in hišne specialitete

Poleg naše redne ponudbe, vam v zimski ter poletni sezoni, ponujamo še letnemu času prilagojen izbor jedi:

*Jesensko-zimske radosti*

Jesensko-zimska sezona, ki jo s prvimi kolinami vsako leto otvorimo ob koncu septembra, je v naši gostilni znana po domačih kolinah, in sicer krvavicah, pečenicah in prekajenih klobasah, ki so izdelane po starih recepturah, ki se jih pri naši hiši držimo že več kot 40 let. Izbirate lahko med naslednjimi jedmi:

– žolca,

– suha ali prekajena kuhana klobasa,

– krvavica z zeljem ali repo in ocvirki,

– pečenica z zeljem ali repo in ocvirki,

– kmečka pojedina za dva,

– ajdovi žganci,

– matevž.

Koline, pa tudi druge mesnine, kot so suhe salame, “špeh”, prekajena rebra in zaseka, nudimo tudi na kilogram, tako da si jih lahko gostje privoščijo tudi doma.

*Poletna ponudba*

Poleti, ko se kljub temu, da pri nas termometer praktično nikoli ne seže do 30 stopinj in smo obdani z obilo sence, dolino pa dodatno hladi potok Ločnica, se vsem priležejo nekoliko lažje jedi. Tega se pri naši hiši zavedamo, zato smo nedavno v poletnih mesecih ustvarili posebno poletno ponudbo, v okviru katere lahko gostje vse od konca maja pa to začetka kolin, izbirate med bogatimi solatnimi krožniki in lahkimi testeninami v različnih omakah.

– makarončki s piščancem v smetanovi omaki,

– polnozrnati svedrčki v ratatouille omaki

– svaljki polnjeni s pršutom ali sirom v gobovi omaki ali z gorgonzolo,

– solatni krožnik s piščančnjimi trakci,

– solatni krožnik s tuno,

– grški solatni krožnik.