Pešpoti

Naša gostilna je odlična izhodiščna točka za sprehajanje po okoliških hribih. Predstavljamo vam nekaj možnosti za izlete:

a) Govejek

Do Govejka vodi dokaj nezahtvena in lepa pot z le nekaj malce bolj strmimi vzponi. Pot začnete takoj desno za našo hišo, kamor vas usmeri tudi tabla. Sprva je pot precej strma, nato postane bolj položna. Pot večinoma poteka skozi gozd, z zmernim tempom boste do vrha potrebovali okrog 45 minut.

b) Sveti Jakob

Na to priljubljeno planinsko točko se odpravite po prečkanju ceste pri naši hiši. Tabla vas usmeri na pešpot proti Jakobu, ki je najprej travnata in vas vodi mimo pašnikov, ko prispete na nekoliko bolj položen del asfaltirane ceste. Po asfaltu ne boste dolgo hodili, le mimo nekaj kmetij, nato se priključite na makadamsko pot in se, ko prispete do kozolcev, držite leve smeri, kot vas bodo usmerjale tudi table. Pot nato nadaljujete preko travnikov in prispete do križišča, na katerem je postavljen križ, za katerim se podate levo naprej po asfaltni cesti. Ko prispete do manjšega zaselka, pot nadaljujete naravnost po cesti in se v gozdu, kjer vas pot vodi v desni ovinek, od poti odcepite ter nadaljujete naravnost. Markacije vas ves čas zgledno usmerjajo proti vrhu Jakoba, ki ga s poti, po kateri hodite, tudi že prej vidite.

c) Sveta Katarina

Do Katarine dostopate po isti poti kot do Sv. Jakoba. Ko boste sledili cesti proti Brezovici, boste prišli do razpotja, kjer vas pričakajo tudi markacije. Pot nadaljujete desno v smeri Svete Katarine (Sv. Jakob bo na levi strani). Ozka makadamska pot vas bo vodila skozi gozd, ko boste prispeli do asfaltirane ceste, ki vas bo peljala mimo gostilne na Vihri do križišča ob kapelici. Od kapelice pot nadaljujete levo proti Jeterbenku, pri čemer boste nedaleč pred seboj že videli cerkev Sv. Katarine.

d) Polhograjska Grmada

Približno en kilometer od naše gostilne, v smeri proti Katarini (Topol), se v manjšem križišču držite desno. Cesta vas vodi do ostrega desnega ovinka, za katerim sledi še malce bolj strm vzpon, pripelje pa vas do parkirišča, od koder nadaljujete pot levo proti Grmadi. Sprva hodite po vzpenjajoči se poti, ki kasnehe postane bolj položna in se nekoliko spusti v gozd, kjer se znova prične vzpon. Nezahtvena in označena pot vas nato kmalu pripelje do vrha.