Kolesarske poti

Najbolj priljubljeni kolesarski poti v naši bližini sta vzpon na Katarino in Toško Čelo.

Proti Katarini se s kolesom peljete po cesti, po kateri do nas dostopate tudi z avtomobilom, iz vasi Sora proti Topolu. Kakšen kilometer zatem, ko se peljete mimo naše gostilne, cesta postane bolj strma in ovinkasta. Vzpon je relativno zahteven, na vrhu pa lahko pot nadaljujete in se vozite po bolj ravninskih cestah ali nadaljujete proti kateremu izmed ostalih hribov. V dolino se lahko vrnete tudi po drugi poti, in sicer iz Katarine proti Svetemu Jakobu in nato v dolino, kamor se spustite tik ob naši hiši.

Na Toško Čelo se vzpnete iz Podutika, in sicer pot nadaljujete naravnost na vzpon od končnega postajališča avtobusa št. 5. Ko premagate vzpon in prispee na vrh, zavijete desno (pot je označena) in nadaljujete še približno dva kilometra do Toškega Čela. Od tam se odpravite še naprej proti Katarini (Topol), od koder se znova spustite v dolino do nas.

Vsako leto se lahko pod organizacijo Kolesarskega kluba Medvode udeležite tudi dirke – Vzpona na Katarino, ki šteje tudi za Pokal Slovenije.

Prav tako pa vsako leto v avgustu poteka kolesarska dirka na Osolnik, po kateri tradicionalno sledi tudi velika veselica v Sori pri Medvodah.