Tradicionalni dogodki in zabave

Najbolj tradicionalna prireditev, ki jo prirejamo, je vsakoletno pustovanje, ki ga organiziramo na pustni torek. V okviru pustovanja, ki je vsako leto množično obiskano in so običajno vse mize polno zasedene že nekaj tednov pred dogodkom, tisti večer nudimo vso hrano iz naše ponudbe, najbolj priljubljene so koline, obenem pa pripravimo tudi prekajena kuhana rebra, ki gredo, posebno če so zunaj nizke tepmerature, posebej v slast pustnim maskam. Za slednje je malo pred polnočjo organiziran ples v maskah, kjer se maske pokažejo hišni žiriji, ki nato izbere najboljše maske in jih bogato nagradi. Po plesu sledi pogostitev vseh gostov z domačimi krofi, nato pa še polnočna sveta maša za pokojnega Pusta. Po opravljenih ceremonijah, se zabava z živo glasbo vsako leto nadaljuje do zgodnjih jutranjih ur.

Na pepelnično sredo pa organiziramo še pokop Pusta. Povorka z župnikom, Pustovo vdovo in ostalimi žalujočimi, obišče vse pomembne točke v Medvodah, med drugim tudi ploščad pred trgovskim centrom in Dom upokojencev v Medvodah. Ko se povorka vrne nazaj k Legastju, pa Pusta zažgemo in s tem zaključimo dvodnevno pustno veselico.

Vsako leto organiziramo tudi martinovanje z živo glasbo, martinovo pojedino in mladim vinom.

Naši stalni gostje pa so veseli vsakoletnega izbora “Naj stranke”, ki prejme torto in pa pogostitve z odojkom in živo glasbo pred odhodom na poletni dopust.